Meest gestelde zonvragen.. 

Studio vragen
Parkeren
Bij My Sun aan de Aalsterweg kunt u gratis voor de deur parkeren. Bij de Woenselse Markt kunt u in de zijstraten gratis parkeren maar helaas aan de hoofdstraat (woenselse markt/kruisstraat) niet. Wanneer u een foto maakt van uw parkeerkaartje óf ons kan laten zien dat u uw ParkMobile app heeft aanstaan, krijgt u van ons 0,80 cent parkeerkostenvergoeding.

Moet ik reserveren om te komen zonnen?
Nee, wij werken juist niet op afspraak. U kunt gewoon binnenlopen bij ons. 

Hoe zit het met het "laatste rondje" zonnen voor sluitingstijd?
Wij plannen uw zonsessie in tot 10 minuten voor sluitingstijd. Dit wil zeggen dat wanneer wij om 22:00u sluiten en u bijvoorbeeld
om 21:30u binnen komt, u nog 20 minuten kunt zonnen. Wanneer u om 21:35 binnen bent kunt u nog 15 minuten zonnen.
Let op: Dit geldt indien u meteen geholpen wordt aan de balie en de zonnebank direct beschikbaar is. Wanneer de zonnebank 
nog bezet is tellen wij de aantal minuten vanaf het moment dat de bank vrij komt en gereinigd is.

Ik wil komen zonnen bij jullie, moet ik iets meenemen?
Nee, dat is niet nodig. Wij hebben bij My Sun alles voor u klaarliggen wat u voor en tijdens een zonsessie nodig heeft. 

Moet ik betalen voor de koffie of thee?
Nee, de koffie, thee en chocomelk zijn helemaal gratis bij ons. Voor de frisdrank uit de koeling dient u wel te betalen. 

Mag ik met meerdere personen in één cabine?
Nee, de cabine is uitsluitend bestemd voor één persoon. Ook kinderen zijn niet toegestaan in de cabine. 

 

Zonvragen
Hoe oud moet ik zijn om te zonnebanken?

Wanneer u jonger dan 18 jaar bent, mag u nog geen gebruik maken van zonneapparatuur. Wetenschappers en huidspecialisten hebben vastgesteld dat het voor jonge mensen beter is wanneer ze niet te veel zonlicht krijgen (dat geldt ook voor de buitenzon) Tot het achttiende levensjaar is de huid nog in ontwikkeling waardoor huidschade door eventuele verbranding, het risico vergroot op de ontwikkeling van huidkanker op latere leeftijd. Let op! Bij twijfel kunnen wij om uw legitimatiebewijs vragen. 

Waarom moet ik een huidtype analyse formulier invullen?
Wanneer u nieuw bij My Sun bent, bent u (wettelijk) verplicht een huidtype analyse formulier in te vullen. Op deze manier weet de zonneconsulente uw huidtype en kan er een goed en passend advies worden gegeven over welke zonnebank goed bij u past. Zo bereikt u het gewenste resultaat zonder verbranding.

Hoe vaak mag ik onder de zonnebank?
Tussen elke zonsessie hoort 48 uur rust te zitten. Zo geef u uw huid voldoende rust tussendoor. Mocht u een regelmatige zonnebanker zijn dan adviseren wij u eens per anderhalve week te komen om uw kleurtje bij te houden. 

Ik heb een witte vlek op mijn stuitje en/of schouders zitten. Wat is dit?
Deze plekken noemen wij drukplekken. Wanneer u gaat zonnebanken ligt u met uw volle gewicht op deze plekken. Er vindt dan geen doorbloeding plaats waardoor er geen pigmentatie plaatsvindt. Neem daarom om de 5 minuten een andere houding aan en verplaats de drukplekken zodat alles egaal bruin wordt. 

Mag ik met alle medicijnen onder de zonnebank?
Nee, u mag met bepaalde medicijnen zoals de meeste antibiotica niet onder de zonnebank. Uw huid kan extra gevoelig reageren door de medicijnenen waardoor u extra kans heeft op verbranding.  Lees daarom de bijsluiter goed of vraag advies aan de dokter voordat u onder de zonnebank gaat. 

Voor meer vragen kunt u terecht op de website www.svzinfo.nl of kom eens langs in onze zonnestudio voor meer advies.